وظایف کارت گرافیک در لپ تاپ چیست؟

حتما نام کارت گرافیک را بسیار شنیده اید اما در این میان نیاز است که اطلاعات قابل توجهی در مورد واحد پردازش گرافیکی یا gpu داشته باشید. مسئولیت اصلی gpu تضمین نمایش محتویات و ارائه آن روی صفحه نمایش است. از نگاهی دیگر می توان گفت که زحمت رابط کاربری، برنامه های صفحات وب و بازی های مختلف نیز بر دوش gpu است بنابراین گیمرها به خوبی درک می کنند که واحد پردازش گرافیکی چقدر می تواند مهم باشد!
gpu در یک نگاه
اگر به زبانی ساده در مورد gpu صحبت کنیم باید گفت که این واحد در رایانه شما مسئول کارهای رندر کردن اشیا است. حال اشیا می تواند محیط دسکتاپ باشد و یا اجرای بازی های سنگین را پوشش دهد. نکته مهم این است که هر cpu در بخش داخلی خود یک gpu دارد که برای کارهای محدود مثل نمایش دسکتاپ و ... کفایت می کند اما اگر به دنبال اجرای کارهای سنگین تر هستید نیاز به پردازنده گرافیک قوی و جداگانه ای دارید.
واحد پردازش گرافیکی
وظیفه کارت گرافیک چیست؟
از دید ما کارت گرافیک نوعی قلب تپنده برای رایانه محسوب می شود. gpu با هدف افزایش کیفیت در بازی های دیجیتالی اجرا می شود. همینطور برای برنامه هایی مثل اتوکد و ویرایشگر های ویدیو نیز می بایست کارت گرافیک قوی استفاده کرد. به اجزای مادربرد که دقیق کنید یک اسلات دیده می شود که جی پی یو در آن قرار می گیرد.
برای اینکه درک درست تری از کارت گرافیک داشته باشید تصور کنید که رایانه یک شرکت هنری است و پرسنل های شکل قصد ایجاد یک اثر هنری دارند. گروهی در این شرکت وجود دارد که می بایست تصمیم بگیرد که چطور تصویر مورد نظر را خلق کند. در واقع هدف اصلی این است که یک تصویر واقعی و قابل مشاهده به نظر برسد. کارت گرافیک دقیقا همین اصول را در پیش می گیرد.
در واقع پردازنده اطلاعات مربوط به تصویر را به کارت گرافیک ارسال می کند. وظیفه gpu چیست؟در واقع وظیفه اصلی این است که تصمیم گیری درستی در مورد پیکسل های روی صفحه بگیرد. در نهایت نیز اطلاعات مورد نظر از طریق کابل به مانیتور ارسال می شود.
واحد پردازش گرافیک
کارت گرافیک چطور عمل می کند؟
می خواهیم نگاه تخصصی تر به عملکرد gpu داشته باشیم. در صورتی که نیاز به ایجاد یک تصویر سه بعدی باشد می بایست یک تصویر از داده های باینری تهیه شود. کارت گرافیک در ابتدا می بایست یک قاب سیم از خطوط مستقیم ایجاد نماید. پس از آن تصویر به شکل تصادفی ایجاد می شود. یعنی پیکسل های مورد نظر پر می شوند. این پیکسل ها با نور و بافت و همینطور رنگ ترکیب می شوند. در صورتی که روند بازی سریع باشد نیاز است که این پروسه 60 بار در ثانیه طی شود. بدون داشتن کارت گرافیک برای انجام محاسبات لازم نیاز است که حجم کار برای کامپیوتر بسیار زیاد ارزیابی شود.
حال سوال اینجاست که کارت گرافیک چطور این کار را انجام می دهد؟
سیستم gpu 4 مولفه اصلی برای عملکرد دارد. اولین مولفه اتصال مادربرد برای داده و قدرت است. این کار باید با ظرافت و دقت بالایی صورت بگیرد. مورد بعدی مربوط به پردازنده ای است که تصمیم می گیرد با هر پیکسل روی صفحه چه چیزی را دنبال کند. پس از اینکه دو بخش مورد نظر تکمیل شد نوبت به حافظه است. حافظه برای نگهداری اطلاعات مربوط به هر پیکسل و همینطور ذخیره موقت تصاویر، کامل می شود. اتصال مانیتور نیز به شکل اصولی صورت می گیرد.
کارت گرافیک یک صفحه مدار چاپی شکل است. بر روی این صفحه پردازنده و RAM قرار گرفته است. همینطور تراشه ای وجود دارد که سیستم ورودی و خروجی و ذخیره سازی تنظیمات کارت را بر عهده دارد. در زمان راه اندازی روی حافظه شرایط ورودی و خروجی تشخیص داده می شود. در این شرایط gpu دقیقا مشابه با پردازنده مرکزی کامیپوتر عمل می کند.
ساز و کار کارت گرافیک به طور خاص
کارت گرافیک به طور خاص وظیفه دارد که محاسبات پیچیده ریاضی و هندسی برای ارائه گرافیک را انجام دهد. به طور کلی از نظر تعداد ترانزیستور به نسبت پردازنده مرکزی شرایط بهتری دارد. نکته مهمی که باید در مورد gpu بدانید این است که گرمای تولید شده توسط این سیستم زیاد است. وظیفه دیگر gpu سطح برنامه نویسی پیشرفته برای کمک به تجزیه و تحلیل و استفاده از داده ها است. در صورتی که نیاز به انتخاب بهترین کارت گرافیک باشد دو گزینه حافظه زیاد و پردازنده سریع در نظر گرفته شده است. این کارت شرایطی فراهم می سازد که سیستم های ویدیویی با عملکردهای بالا نمایش داده شوند.
انواع کارت گرافیک و مزایای هر یک
کارت گرافیک ها سبک های متنوعی دارند و هر یک مزایای مخصوص به خود را خواهند داشت. کارت گرافیک یکپارچه نوعی کارت گرافیک در مادربورد است. نکته مهم در مورد این مدل کارت ها عدم وجود آپگرید است. کاربرد این کارت گرافیک های یکپارچه در سیستم هایی است که برای کارهای معمولی مثل وبگردی و تماشای ویدیو و سایر کارها مناسب است. سایز این کارت ها کوچک است و مصرف کم برق کمتری دارد و به طبع گرمای کمتری نیز تولید می کند. اما دقت کنید که کاربری آنها محدود بوده و قابل جداسازی نیستند.
کارت گرافیک های مستقل و اختصاصی با اصطلاحات dedicated، Individual و Discret شناخته می شوند. این کارت ها به صورت یک قطعه جداگانه روی مادربورد نصب می شوند و قابلیت آپگرید بی نظیری دارند. در واقع سبب می شوند که سیستمشان بهتر عمل کند.
گیمرها و افرادی که با نرم افزارهای اختصاصی کار می کنند معمولاً این مدل کارت گرافیک را بسیار مورد تایید قرار می دهند. این کارت ها سبب می شوند که سرعت پردازش تصویر بسیار بالا صورت بگیرد. کار با نرم افزارهای گرافیکی در صورتی که کارت گرافیک مناسبی استفاده نشود سبب می شود که بازی لگ داشته باشد.
کارت گرافیک
منظور از کارت های گرافیک LOW Profile چیست؟
کارت های گرافیک معمولاً ابعاد و اندازه های مختلفی دارند. در صورتی که رایانه شما باریک است می بایست کارت هایی با طراحی بلند و کشیده را انتخاب کنید. اگر شرایط به صورتی است که مشکل فضا دارید می بایست از مدل ATX/Full Height استفاده کنید. این دستگاه برای سیستم های شخصی بزرگ اجرا می شوند. کارت های گرافیک low frofile در سایز کوچک تر ساخته می شوند و این موضوع سبب می شود که به نسبت مدل ATX/Full Height نازک تر باشند و برای فضای بسته تر و کوچک تر کاربرد داشته باشند.
عبارت Oc در کارت های گرافیک به چه معناست؟
Oc همان اورکلاک است که به معنی افزایش ولتاژ سخت افزار خواهد بود. این عبارت در کارت حافظه درم و سی پی یو نیز کاربرد دارد. افزایش سرعت قطعات باعث می شود که در نهایت مصرف برق بیشتر شود و تولید گرما نیز افزایش یابد. در نهایت خنک کنندگی سیستم نیز بیشتر می شود. در صورتی که سیستم خنک کنندگی مناسبی نداشته باشد قطعات دچار آسیب می شوند. اورکلاک برخی از قطعه ها باعث می شود که سرعت سیستم بیشتر شود. این موضوع در کارت های گرافیک برای گیمرها اهمیت بسیار بالایی دارد. برای افزایش ولتاژ سخت افزاری نیاز به نرم افزارهای مختلفی است و می بایست همه جوانب سنجیده شود.
gpu یکی از مهمترین بخش های رایانه محسوب می شود به طوری که اگر انتخاب آن به درستی صورت نگیرد نتیجه کار با مشکل روبرو می شود.